Jakso 7: Sammalsielu

Osma Naukkarinen, eli Sammalsielu, on syväekologinen blogaaja, eräopas ja kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja. Hän on vankkumaton teollisen kulutuskulttuurin kriitikko ja erävaellusten ystävä.

Tässä jaksossa Osma avaa suhdettaan ympäröivään luontoon ja keskustelee kanssamme siitä, miten moderni maailmankuvamme on johtanut meidät henkilökohtaiseen ja ekologiseen kriisiin. Jakson loppupuolella kysymme, onko ratkaisu parempaan tulevaisuuteen löydettävissä sittenkin syvältä sisimmästämme?

Jaksossa mainittuja lähteitä:

Daniel Quinn - Ishmael

Thomas Berry - The Dream of the Earth

Ekopsykologia

The Mystic Revelation Of Teppo Repo

Elonkehä-lehti

Gregory Sams - The State is Out of Date

Panu Pihkala - Päin Helvettiä

Sammalsielu - Kulttuurimme luontosuhteen mytologinen tausta