Jakso 17: Heimo

Heimoja on kautta aikain muodostunut ihmisyhteisöistä, jotka syystä tai toisesta asettuvat aloilleen. Perinteisesti heimot ovat rakentuneet selviytymisen ympärille, ja niitä on yhdistänyt kieli, kulttuuri ja maailmankuva. Globalisaation aikana heimot elävät eristyksissä muusta maailmasta - tai rakentuvat harrastusten ja kuluttajaidentiteetin ympärille.

Miten heimot syntyvät, ja mikä niihin kuuluvia ihmisiä todella yhdistää? Millaisia ovat nykyajan heimot? Entä mitä tapahtuu, kun vuosisatoja eristyksissä elänyt heimo kohtaa modernin sivilisaation?

Jaksossa mainittuja lähteitä:

Retkitukku: www.retkitukku.fi/

Ilta-Sanomat - Halkaisijaltaan 70-metrinen jääkaruselli ihastutti Helsingin Reposalmessa: www.is.fi/kotimaa/art-2000006012313.html

Vartiosaari-seura: www.vartiosaari.fi/

Save Vartiosaari: www.facebook.com/pelastetaanvartiosaari/

YouTube - Isolated tribe man meets modern tribe man for the first time: youtu.be/xd0I1xAICOc

Netflix - Amazonin kadonnut heimo: ensimmäinen yhteys ulkomaailmaan: www.netflix.com/title/80123799

HS - Amerikkalaisturistin tappanut heimo elää täysin eristyksissä ympäröivästä maailmasta – kohtaamiset ovat olleet niin verisiä, että yhteydenotot ja jopa kuvaaminen piti kieltää kokonaan: www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005907951.html

HS - ”Menetin 25 Facebook-kaveria, kun sanoin sen” – Ruotsidemokraateille vyöryy ääniä Ruotsin ”ruostevyöhykkeeltä”, mutta kun Pär Åhrlin kertoi yhden niistä olevan hänen, kaverit kaikkosivat: www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005797731.html?

Clark McCauley, Daniel Chirot - Miksei tapeta niitä kaikkia?: like.fi/kirjat/miksei-tapeta-niita-kaikkia/

Trolley Problem Memes: www.facebook.com/TrolleyProblemMemes/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *