Jakso 22: Polku

Polut johdattavat elämää niin erämaassa kuin vertauskuvien maailmassakin. Ne polveilevat halki maastojen, risteävät ja johdattavat perille tai harhaan. Tiettyjä polkuja talsitaan useammin kuin toisia, ja niin polusta muodostuu tie. Tässä jaksossa pohdimme, mikä tekee polun, tien tai valtatien, ja miksi polkuja ylipäätään muodostuu tai on muodostumatta.

Löylyosiossa tartumme tarkemmin polun vertauskuvallisiin merkityksiin. Mitä tarkoittaa, että kuljemme polkua myös elämässämme? Onko jokaisen meistä luotava oma polkumme, vai voisimmeko oppia samoilla taipaleilla aiemmin kulkeneilta? Miksi lukuisat muinaiset kulttuurit pitivät polkua tai tietä yhtenä keskeisimmistä vertauskuvistaan?

Sukella kanssamme polkujen todelliseen sieluun liittymällä Löylyjäseneksi.


 

Polut johdattavat elämää niin erämaassa kuin vertauskuvien maailmassakin. Ne polveilevat halki maastojen, risteävät ja johdattavat perille tai harhaan. Tiettyjä polkuja talsitaan useammin kuin toisia, ja niin polusta muodostuu tie. Tässä jaksossa pohdimme, mikä tekee polun, tien tai valtatien, ja miksi polkuja ylipäätään muodostuu tai on muodostumatta.

Löylyosiossa tartumme tarkemmin polun vertauskuvallisiin merkityksiin. Mitä tarkoittaa, että kuljemme polkua myös elämässämme? Onko jokaisen meistä luotava oma polkumme, vai voisimmeko oppia samoilla taipaleilla aiemmin kulkeneilta? Miksi lukuisat muinaiset kulttuurit pitivät polkua tai tietä yhtenä keskeisimmistä vertauskuvistaan?

Sukella kanssamme polkujen todelliseen sieluun liittymällä Löylyjäseneksi.

Jaksossa mainittuja lähteitä:
 
Inkoon Elisaaren tammimetsät
Gravas
Kesäuintiarvoitus
BBC - Fairy tale origins thousands of years old, researchers say
Vanhoja valtateitä ja muinaisia polkuja
Werner Holmberg: Maantie Hämeessä
Tiede.fi - Olemme jamnakansan jälkeläisiä
 
Sam Harris - The Illusion of Free Will
Wired - Can See Your Decisions Before You Make Them
HS - Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme
Gordon L. Paul - The Production of Bisters by Hypnotic Suggestion: Another Look
HS - Herra professorilla on asiaa
HS - Kuplan filosofi
Maailmanpuu podcast - Jakso 22: Dharma - kaiken olevan kannattelija