Naavaparran tarinat: Djatlovin solan mysteeri

Helmikuussa 1959 kymmenen Uralin polyteknillisen yliopiston opiskelijaa otti suunnan kohti Otorten vuoria, tarkoituksenaan tehdä kymmenen päivän mittainen hiihtovaellus, huipentuen vuoren kiertämiseen. Yhdeksän heistä ei koskaan palannut.

Opiskelijoiden ruumiit löydettiin myöhemmin ja pian kävi ilmi, että helmikuun 2. päivän yönä he olivat rynnänneet teltasta ulos sukkasillaan arktiseen yöhön, kolmenkymmenen asteen pakkaseen ja ärjyvään tuuleen. Mitä oli tapahtunut?
 
Jaksossa mainittuja lähteitä:

Djatlovin solan onnettomuus
Donnie Eichar - Dead Mountain: The Untold True Story of the Dyatlov Pass Incident
Ruptly - So, what (or who) killed them? Ruptly walks through final steps of doomed Dyatlov Pass hikers
Katabaattinen tuuli
Infraääni
Kármánin pyörrerata