Naavaparran tarinat: Erätulilla Pentti Linkolaa muistelemassa


 
Pentti Linkola (1932 - 2020) oli kenties Suomen tunnetuin syväekologi ja luonnonsuojelija. Pitkän elämänsä aikana hänet opittiin tuntemaan ennen muuta intohimoisesta suhtautumisesta luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Elantonsa Linkola sai kalastamalla, mutta kaikista rakkainta hänelle olivat linnut ja suomalainen metsä. Syväekologisessa filosofiassaan Linkola oli tinkimätön ja johdonmukainen, ja kirjoituksillaan sekä julkisilla esiintymisillään hän sai lukemattomat ihmiset pohtimaan luonto- ja ihmiskäsitystään. Voikin aivan perustellusti sanoa, että sellaista suomalaista ei olekaan, jolla ei olisi Linkolasta jotain mielipidettä.
 
Tässä Naavaparran tarinat -erikoisjaksossa istumme yhdessä vieraidemme kanssa erätulille pohdiskelemaan Linkolan perintöä. Leiripaikkana toimii Kytäjän Suolijärvi Uudenmaan ja Hämeen rajoilla, aivan Linkolan kalastusseutujen tuntumassa.
 
Jaksossa mainittuja lähteitä:
 
Kääpä Health

Suomen Luonto - Pentti Linkola 1988: Luonnonystävän elämäkerta

Suomen Luonto - Pentti Linkola keräsi korvaamattoman havaintosarjan linnuista

Avohakkuut historiaan! -kansalaisaloite

Luonnonperintösäätiö