Jakso 30: Laura Foon


 
Laura Foon on Vantaan kaupunkimetsien keskellä asustava saunottaja, joogaopettaja ja perheenäiti. Foon on viettänyt suuren osan elämästään maailman eri viisausperinteitä opiskellen. Viime vuosina hänen mielenkiintonsa on kohdistunut erityisesti itämerensuomalaisen perinteen mytologiaan ja siitä kumpuaviin käytäntöihin. Nämä opinnot ovat johdattaneet Foonin saunottajaopintojen ohella Tietäjä podcastin toiseksi juontajaksi.
 
Tämän jakson kantava teema on itsenäisyys ja vapaus. Laura kertoo omasta polustaan joogaopettajaksi ja saunottajaksi, ja pohdimme hänen kanssaan lastenkasvatuksen perimmäisiä kysymyksiä. Löylyosuudessa Laura paljastaa, mitä hänen tekemissään saunotuksissa todella tapahtuu. Puhumme myös siitä, millainen on saunottamisen ja itämerensuomalaisten runojen taustalla vaikuttava maailmankuva ja mytologia.
 
Löylyosuuden pääset kuulemaan liittymällä Löylyjäseneksi.
 
Jaksossa mainittuja lähteitä:
 
Joe Rogan Experience, episode 1221 - Jonathan Haidt
 
The Atlantic - The Legal Standing of Free-Range Parenting
 
Mielikin metsä
 
Tietäjä podcast