Jakso 32: Henri Lokki

Henri Lokki on Sammatissa asuva sieni-intoilija, filosofi ja rakentaja. Lokki on tullut tunnetuksi liikuteltavan minikodin, Kotosen, kehittäjänä ja ekologisen rakentamisen kouluttajana. Lokki on ollut myös perustamassa biotekniikkayhtiö Kääpä Biotechia. Työssään hän tutkii sieniä ja niiden sovelluksia ympäristöön liittyvien haasteiden ratkaisemisessa. Lokki suhtautuu suurella intohimolla elämään ja seikkailuihin, joihin hän osin tahtomattaankin päätyy.

Tässä jaksossa teemme maailmanympärysmatkan keskustelun keinoin. Muistelemme matkojemme sattumuksia ja kommelluksia sekä pohdimme, mitä vieraassa kulttuurissa eläminen voi opettaa luontoyhteydestä ja ihmisluonnosta. Löylyosiossa pureudumme tarkemmin kolmeen teemaan: sieniin, filosofiaan ja käytäntöön.

Jakso nauhoitettiin toukokuun viilenevässä iltayössä, ja osa huomioista ei siksi ole ajankohtaisia nyt heinäkuussa.

Jaksossa mainittuja lähteitä:

Kääpä Health

Kääpä Forest

Ken Wilber

Ankeriaan Testamentti

Saprotrofi

Solunetti - Mykoritsat ja jäkälä
 
Merlin Sheldrake

Epping Forest