Jakso 39 – Tuli & elämänvoima


 
Tuli on voima, joka ruokkii kaikkea elämää. Se polttaa ja tuhoaa, mutta tulen tuhkista käynnistyy myös uusi, edellistäkin rikkaampi kierros. Tulen syttymiseen ja palamiseen liittyy lainalaisuuksia, joiden saloja ihmiset ja jopa jotkut eläimet ovat tutkineet ikiajat.
 
Tässä jaksossa istuimme iltanuotiolle keskustelemaan tulen sytyttämisestä ja ylläpitämisestä niin käytännön kuin vertauskuvankin tasolla. Löylyosiossa puhumme saunasta, joka kokoaa yhteen tulen lisäksi kaikki muutkin elementit. Pohdimme myös sitä, millainen tuli sisällämme palaa - ja miksi sen säätely on niin tärkeää.
 
 
Jaksossa mainittuja lähteitä:
 
Kääpä Forest
 
Kääpä Health
 
Bee Bite
 
Varhaisihmisen tulenkäyttö
 
Maailmanpuu podcast - Jakso 52: Tuli
 
Naavaparran tarinat - Tunguskan räjähdys